HUNGARIKUM
ALKUSZ
CÉGCSOPORT

Szakmaiság
Értékteremtés
Ügyfélélmény

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport a hazai biztosításközvetítői piac legnagyobb, 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoportja. Az élet és nem-élet üzletágban egyaránt aktív, 12 tagvállalatból álló cégcsoport 2021. évi üzleti eredménye alapján több mint 13 milliárd éves nettó árbevétellel, 200 főállású munkavállalóval, közvetítői csatornáin keresztül pedig több mint 1000 tanácsadóval rendelkezik.

Egyedülálló szervezeti struktúra

Működése tekintetében nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi biztosításközvetítői piacon is egyedülállónak számít. 7 biztosításközvetítő cégén keresztül nyújtott biztosítási portfóliójával egyaránt lefedi a lakossági, kkv-, vállalati, valamint az építőipari és fuvarozói piacot, értékesítési csatornáin keresztül bármely ügyfélszegmens megtalálja a speciális biztosítási igényéhez társított szakmai stábot. Tagvállalatain keresztül megvalósuló „egyablakos” ügyfélkiszolgálása által az ügyfelek egy kézből megkaphatnak minden támogatást akkor is, ha magánszemélyként vagy céges ügyfélként több biztosítótársaságnál rendelkeznek szerződéssel.

Biztosítási Almanach

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport számára kiemelten fontos a hazai biztosítási piac és a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése. A HUNMédia Kft. kiadásában megjelenő Biztosítási Almanach a biztosítási piac első és máig is egyetlen évkönyve, mely 12 éve, évenként megjelenő kiadványban foglalja össze a szektor legfontosabb eseményeit és eredményeit. A kiadvány szakmaiságához többek között 2020-ban Prof. Dr Palkovics László Innovációs és technológiai miniszter, valamint Dr. Szebelédi Ferenc a Magyar Nemzeti Bank Biztosításfelügyeleti Főosztályvezetője, 2021-ben Varga Mihály Pénzügyminiszter és Nagy Koppány a Magyar Nemzeti Bank Biztosítás- és pénztárfelügyeleti igazgató is hozzájárult.

HUNAlapítvány a Jövőért

A társadalmi felelősségvállalás a Hungarikum Alkusz Cégcsoport megalapítása óta a szervezeti kultúra szerves részét képezi. A tagvállalatok munkatársai és vezetői maguk is különösen fontosnak tartják, hogy visszaadjanak annak a közösségnek, amiben tevékenykednek. A cégcsoport kötelékében tevékenykedő „HUNAlapítvány a Jövőért” alapítvány célkitűzése, hogy támogatást nyújt súlyosan beteg gyermekek ápolásához, egészségügyi kezeléséhez szükséges anyagi feltételek megteremtéséhez, továbbá hátrányos helyzetű vagy saját területén kimagasló teljesítményt nyújtó gyermekek és fiatalok kultúrához, művelődéshez, sporthoz, közösségi élményekhez való hozzáféréséhez.

BÉT50 Elismerés

A Budapesti Értéktőzsde 2021-ben beválasztotta a Hungarikum Alkusz Cégcsoportot a BÉT50 vállalatok közé, mellyel a BÉT50 portfólió 2021-ben 50 olyan tőkeerős, hazai vállalattal bővült, akik magukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy saját területükön akár nemzetközi viszonylatban is meghatározó piaci szereplőkké váljanak. Jelenleg a Hungarikum Alkusz Cégcsoport a biztosítási piacon az egyetlen olyan hazai tulajdonú vállalatcsoport, aki ebben a rangos elismerésben részesülhetett.